Pulled kyckling i ugnen

Introduktion och förberedelse

Pulled kyckling är kyckling som fått steka länge och serveras isärdragen i bitar.

Serveringsförslag

Tips

  • Pulled kyckling kan lagas i gjutjärnsgryta eller stekgryta med lock eller i ugnen i ugnsform.
  • Ett tips är att laga kycklingköttet i god tid och blanda med marinaden ex. dagen innan. Värm sedan genom att steka den eller värma i ugnen till servering.
  • Gillar du BBQ-sås så kan du tillsätta 1 dl när du steker kycklingen.
  • Spara gärna spadet från kycklingen om du lagar den i gryta med lock - gott att sila och ha till sås eller soppa.
  • Istället för kycklinglår kan du ta en hel kyckling och steka den i stekpåse ca 20 timmar på 175 grader. Då får du ut 6-8 portioner.

Kycklingen serverad med tillbehör i bröd
Kycklingen serverad med tillbehör i bröd.

4 portioner pulled kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 2 tim 10 min

Ingredienser

  • 600 gram kycklinglår med ben
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 cm torkad chipotle eller någon tsk chiliflakes
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 krm salt
  • Smaksättning: 0,5 dl barbecuesås
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 krm spiskummin
  • 2 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Skala och klyfta löken. Skär chilin i 2-3 bitar. Skala vitlöken och hacka grovt.
  2. I ugn: sätt ugnen på 175 grader. Lägg kycklingklubborna, chilin, vitlök, vatten, hönsbuljong, salt och lök i en ugnsform och stek kycklingen i nedre delen av ugnen i 2 timmar.
  3. I stekgryta: lägg i kycklingklubborna, chilin, vitlök, vatten, hönsbuljong, salt och lök och stek kycklingen under lock på låg värme i 2 timmar.
  4. Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen. Dra isär det i mindre bitar.
  5. Fräs ev. upp kycklingköttet i en stekpanna och smaksätt med barbecuesås, salt, peppar, hackad bladpersilja, spiskummin samt chiliflakes. Eller blanda och värm i ugnen i 20 minuter på 175 grader.
  6. Lägg upp och servera kycklingköttet med önskade tillbehör. Salta det gärna med lite flingsalt och pressa ev. över lite limesaft över kycklingköttet vid servering.
E-mail
Medel: 3.8 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 166 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-16