Pulled chicken

Pulled chicken - här som sandwich. Pulled chicken lagad i ugn eller gryta kan också fyllas i tacos eller tortillabröd. Gott med bbq-sås, tzatziki, piri-piri salsa och grönsallad.
Annat gott till är strimlad isbergssallad, skivad tomat, avokado, strimlad rödlök, syltad lök, hackad koriander samt såser som vitlökssås, matyoghurt med limesaft, tomatsalsa eller lökrelish.
Istället för torkad chipotle kan du ta någon halv tsk chiliflakes.
Fyll bröd som du vill och ät ev. med tillbehören på tallrik också.
Pulled kyckling kan lagas i stekgryta med lock eller i ugnen i ugnsform.
Sök recept på tzatziki och piri-piri salsa här på receptfavoriter.se.

4 portioner pulled chicken

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 2 tim
  • Klart på: 2 tim 10 min

Ingredienser

  • 800 gram kycklinglår
  • 1 dl barbequesås
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 3 cm torkad chipotle
  • 1 dl vatten
  • 2 krm salt
  • Marinad: 0,5 dl barbecuesås
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • 1 krm spiskummin
  • 2 krm chiliflakes
  • Tillbehör: 65 gram grönsallad
  • 1 surdegsbaguette eller 2 skivor surdegsbröd vardera
  • 2 dl Tzatziki
  • 4 msk dl Piri-piri salsa
  • 1 dl syltad rödlök

Tillagning

  1. Skala och klyfta löken. Skär chilin i 2-3 bitar. Skala vitlöken och hacka grovt.
  2. I ugn: sätt ugnen på 175 grader. Blanda kycklingklubborna, barbequesås, chilin, vitlök, vatten, salt och lök i en ugnsform och stek kycklingen i nedre delen av ugnen i 2 timmar.
  3. I stekgryta: blanda kycklingklubborna, barbequesåsen, chilin, vitlök, vatten, salt och lök och stek kycklingen under lock på låg värme i 2 timmar.
  4. Ta upp kycklingen och plocka köttet från benen. Dra isär det i mindre bitar.
  5. Fräs ev. upp kycklingköttet i en stekpanna och smaksätt med barbecuesås, salt, peppar, hackad bladpersilja, spiskummin samt chiliflakes.
  6. Pulled chicken är klar att serveras som du önskar. Förslagsvis i surdegsbröd: dela surdegsbaguetten eller använd en skiva surdegsbröd, lägg på sallad, ca 1,5-2 dl pulled chicken, toppa med tzatziki och piri-pirisalsa samt bröd.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer