Prinskorv med pasta

Prinskorv med pasta, lök, ketchup, vitlök och chili. En god och enkel pasta som passar vuxna som barn till vardagslunch eller middag.
Som pasta kan du välja vad du gillar - förslag är spagetti, penne, gnocchi, skruvar eller makaroner.
Vill du ha en snäll (barnvänlig) pasta så utesluter du chili och vitlök. Ev. kan du servera dem först och sedan blanda i lite pressad vitlök och chiliflakes.

4 portioner prinskorv med pasta

  • Förberedelse: 7 min
  • Tillagning: 13 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram prinskorv
  • 350 gram pasta som spagetti, penne, gnocchi, skruvar eller makaroner
  • 2 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 1 dl ketchup
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt några droppar olivolja och en halv tsk salt.
  2. Skär kryss i ändarna på prinskorven om du vill ha dem som på bilden. Skär dem annars i grova bitar eller behåll hela.
  3. Stek under prinskorven så att den får färg runt om i en msk olivolja i en stekpanna några minuter.
  4. Börja koka pastan enligt paket ca 8-11 minuter beroende på sort.
  5. Skala och skiva löken. Skala vitlöken.
  6. Lägg över korvarna på en tallrik och stek lök, chiliflakes samt pressad vitlök i stekpannan i någon msk olivolja tills den är mjuk och lätt brynt.
  7. Häll av pastan och blanda med löken samt ketchup. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt ketchup och chili efter tycke.
  8. Servera pastan med de stekta prinskorvarna.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer