Potatissoppa

Potatissoppa, kan det bli billigare! Och dessutom grymt gott. Potatissoppa kan serveras kall eller varm.
Garnera ev. potatissoppan med lite finhackad färsk purjolök.
Mosa potatisen med en potatisstöt eller kör lite i en matberedare med kniv. Mixar du med en stavmixer kan det blir potatisklister av soppan så undvik det.

6 portioner potatissoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 5 dl mjölk
  • 8 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl grädde (valfritt)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och skiva potatis. Dela, skölj och hacka purjolök. Fräs i en gryta med smör tre minuter.
  2. Tillsätt mjölk, vatten och buljong.
  3. Koka i 25 minuter på medelvärme.
  4. Tillsätt grädde.
  5. Mosa potatisbitarna med en potatisstöt så reder sig soppan själv.
  6. Smaka av med salt och vitpeppar och servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer