Potatissallad med vita bönor

Potatissallad med vita bönor, rödlök, mangold, kapris och senapsdressing. Enkelt, gott och nyttigt tillbehör till det mesta.
Nej det är inte med vita bönor i tomatsås utan kokta naturella vita bönor. Du kan koka en stor omgång egna vita bönor (godast och billigast). Spara sedan i frysen i små påsar att ta fram vid behov. Eller om du har bråttom så köp färdigkokta bönor - se till att skölja dem noga innan dock.
Istället för vita bönor kan du ta valfri sort bönor ex. svarta bönor, blandad bönor eller linser.

4 portioner potatissallad med vita bönor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram potatis, fast sort eller delikatesspotatis
  • 1 pkt vita bönor (ca 350 gram) eller 2 hemkokta vita bönor
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk kapris
  • ca 60 gram mangold eller valfri grön sallad som ruccola eller babyspenat
  • Senapsdressing: 2 msk Dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj och skala ev. potatisen. Skär den i bitar ca 3x3 cm.
  2. Koka den mjuka i ca 10-15 minuter. häll av.
  3. Laga under tiden dressing: tillsätt senap, vinäger, salt och peppar till en stor skål. Vispa droppvis ner olja till en krämig dressing.
  4. Skala och strimla rödlök.
  5. Skölj färdigköpta bönor i ett durkslag. Skölj sallad.
  6. Häll av potaisen och tillsätt den till skålen med dressingen och vänd runt.
  7. Tillsätt kapris, bönor, rödlök och sallad samt smaka av med salt och peppar.
  8. Potatissalladen med vita bönor är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer