Potatissallad med vita bönor

Potatissallad med vita bönor, rödlök, mangold, kapris och senapsdressing. Enkelt, gott och nyttigt tillbehör till det mesta.
Nej det är inte med vita bönor i tomatsås utan kokta naturella vita bönor. Du kan koka en stor omgång egna vita bönor (godast och billigast). Spara sedan i frysen i små påsar att ta fram vid behov. Eller om du har bråttom så köp färdigkokta bönor - se till att skölja dem noga innan dock.
Istället för vita bönor kan du ta valfri sort bönor ex. svarta bönor, blandad bönor eller linser.

4 portioner potatissallad med vita bönor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram potatis, fast sort eller delikatesspotatis
  • 1 pkt vita bönor (ca 350 gram) eller 2 hemkokta vita bönor
  • 0,5 rödlök
  • 2 msk kapris
  • ca 60 gram mangold eller valfri grön sallad som ruccola eller babyspenat
  • Senapsdressing: 2 msk Dijonsenap
  • 3 msk vitvinsvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj och skala ev. potatisen. Skär den i bitar ca 3x3 cm.
  2. Koka den mjuka i ca 10-15 minuter. häll av.
  3. Laga under tiden dressing: tillsätt senap, vinäger, salt och peppar till en stor skål. Vispa droppvis ner olja till en krämig dressing.
  4. Skala och strimla rödlök.
  5. Skölj färdigköpta bönor i ett durkslag. Skölj sallad.
  6. Häll av potaisen och tillsätt den till skålen med dressingen och vänd runt.
  7. Tillsätt kapris, bönor, rödlök och sallad samt smaka av med salt och peppar.
  8. Potatissalladen med vita bönor är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer