Potatissallad med sparris

Potatissallad med sparris, olivolja, vitlök och vinäger av färskpotatis eller delikatesspotatis. En god och enkel potatissallad med klar dressing som passar till grillat, buffé osv.
Istället för dyr delikatesspotatis så kan du såklart plocka små fina potatisar i vanliga potatisbingen eller ta färskpotatis.

4 portioner potatissallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 800 gram delikatesspotatis som ex. Ratte, Amandine eller färskpotatis
  • 1 knippe sparris
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 droppar tryffelolja (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten till potatis i en stor kastrull.
  2. Fina delikatesspotatis med fina skal kan du koka som de är. Färskpotatis får du skölja och skrubba rena.
  3. Skär av 1 cm från roten på sparrisen. Skär sparrisarna i tre delar. Ta undan topparna.
  4. Koka potatisen mjuk ca 20 minuter med skal.
  5. Tillsätt sparrisen (undantaget knopparna) de sista 5 minuterna på potatiskoket.
  6. Tillsätt sparristopparna 2 minuter innan potatisen kokat klart.
  7. Häll av vattnet och häll upp potatis och sparris på en bricka att ånga och svalna av några minuter.
  8. Dela potatisarna till halvor och lägg tillbaka i kastrullen eller en bunke.
  9. Tillsätt olivolja, vinäger, pressad vitlök, salt och peppar och blanda om väl. Smaka av med salt och vinäger.
  10. Servera potatissalladen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer