Potatissallad med soltorkad tomat, kapris och vårlök

Potatissallad med fransk senap, soltorkad tomat, kapris och vårlök.

Potatissallad på färskpotatis eller små delikatesspotatisar smaksatt med dressing på fransk Dijonsenap, vinäger och olivolja.

Potatissalladen håller sig i kylen och blir bara godare. Vanlig fast tärnad kokt potatis blir också mycket gott med dressingen.

6 portioner potatissallad

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis eller små delikatesspotatisar
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 3 msk fransk Dijon senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 3 vårlökar eller en purjolök
  • 3 msk kapris
  • Gourmetsalt och nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skrubba ev. potatisen. Skala bort fula delar.
  2. Koka färskpotatisen mjuk i ca 20 minuter. Låt svalna något.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna.
  4. Blanda senap och vinäger i en stor skål.
  5. Vispa i oljan, droppvis i början.
  6. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  7. Dela potatisen i bitar förslagsvis i fyra eller halvor.
  8. Blanda med senapsdressingen i skålen.
  9. Strimla vårlöken och blanda i tillsammans med kapris och tomater.
  10. Potatissalladen är klar att servera.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer