Potatissallad med salami och soltorkade tomater

Potatissallad med salami, soltorkade tomater, dijonsenap, olja, vinäger och selleri. God till det mesta som grillat, utflykt, picknick, buffé eller kalas.

4 portioner potatissallad med salami och soltorkade tomater

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 10 mindre potatisar av fast sort ex. Amandine delikatesspotatis, 7 normalstora potatisar eller 4 bakpotatisar
  • 100 gram salami
  • 4 msk olja från de soltorkade tomaterna
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 stavar selleri
  • 1 tsk honung
  • 3 msk fin vinäger, röd eller vit
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen grovt i ca 3x3 cm tärningar.
  2. Koka den mjuk i ca 15 minuter. Häll av och skölj kallt.
  3. Tärna salamin fint och lägg i en skål med potatisen.
  4. Tillsätt olja från de soltorkade tomaterna.
  5. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg med potatisen.
  6. Skölj och strimla sellerin och lägg med potatisen.
  7. Blanda i och smaka av med dijonsenap, honung, vinäger, salt och peppar.
  8. Servera potatissalladen eller förvara den kyld.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer