Potatissallad med salami och soltorkade tomater

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med salami, soltorkade tomater, dijonsenap, olja, vinäger och selleri.

Serveringsförslag

God till det mesta som grillat, utflykt, picknick, buffé eller kalas.

4 portioner potatissallad med salami

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 10 mindre potatisar av fast sort ex. Amandine delikatesspotatis, 7 normalstora potatisar eller 4 bakpotatisar
  • 100 gram salami
  • 4 msk olja från de soltorkade tomaterna
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 stavar selleri
  • 1 tsk honung
  • 3 msk fin vinäger, röd eller vit
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen grovt i ca 3x3 cm tärningar.
  2. Koka den mjuk i ca 15 minuter. Häll av och skölj kallt.
  3. Tärna salamin fint och lägg i en skål med potatisen.
  4. Tillsätt olja från de soltorkade tomaterna.
  5. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg med potatisen.
  6. Skölj och strimla sellerin och lägg med potatisen.
  7. Blanda i och smaka av med dijonsenap, honung, vinäger, salt och peppar.
  8. Servera potatissalladen eller förvara den kyld.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 386 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-08-23