Potatissallad med salami och soltorkade tomater

Potatissallad med salami, soltorkade tomater, dijonsenap, olja, vinäger och selleri. God till det mesta som grillat, utflykt, picknick, buffé eller kalas.

4 portioner potatissallad med salami och soltorkade tomater

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 10 mindre potatisar av fast sort ex. Amandine delikatesspotatis, 7 normalstora potatisar eller 4 bakpotatisar
  • 100 gram salami
  • 4 msk olja från de soltorkade tomaterna
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 stavar selleri
  • 1 tsk honung
  • 3 msk fin vinäger, röd eller vit
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skala och tärna potatisen grovt i ca 3x3 cm tärningar.
  2. Koka den mjuk i ca 15 minuter. Häll av och skölj kallt.
  3. Tärna salamin fint och lägg i en skål med potatisen.
  4. Tillsätt olja från de soltorkade tomaterna.
  5. Strimla de soltorkade tomaterna och lägg med potatisen.
  6. Skölj och strimla sellerin och lägg med potatisen.
  7. Blanda i och smaka av med dijonsenap, honung, vinäger, salt och peppar.
  8. Servera potatissalladen eller förvara den kyld.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer