Potatissallad med rödlök

Potatissallad med rödlök, purjolök, selleri samt lite vitlök. Blandad med en klar med dressing av olivolja, dijon och citron.
Gott som potatistillbehör till det mesta.
Hacka gärna bladen till sellerin också och garnera potatissalladen med dem.
Annat gott i potatissalladen är kapris, kokta tärnade rödbetor, kokta morötter och tryffelolja.

4 portioner potatissallad med rödlök

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 900 gram delikatesspotatis som ex Amandine
  • 1,5 rödlök
  • 20 cm purjolök
  • 2 dl strimlad selleri
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Putsa potatisen och skär bort fula delar. Dela i halvor.
  2. Koka potatisen mjuk ca 20 minuter.
  3. Skala och strimla rödlök, skölj och strimla purjolök samt pressa vitlök.
  4. Lägg i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med olivolja.
  5. Fräs löken mjuk några minuter.
  6. Häll av potatisen och blanda med löken, senap och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer