Potatissallad med rädisor, morötter och sparris

Introduktion och förberedelse

Potatissallad med rädisor, morötter och sparris i creme fraiche och majonnäs samt smaksatt med senap.

En variant på potatissallad med mer grönsaker och smaker.

Serveringsförslag

God till grillat, kyckling, rostbiff med mera.

Varianter

  • Du kan ta andra primörer eller grönsaker i salladen också ex. fräst salladslök eller purjolök.
  • Tärnat äpple är också gott i.
  • Hackad persilja eller basilika är passar också i samt som garnering.

4 portioner potatissallad med rädisor

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram potatis, fast sort
  • 200 gram morötter, gärna knippmorötter, ca 4-5 stycken
  • 200 gram grön sparris, ca 0,5 knippe
  • 100 gram rädisor, ca 6 stycken
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk dijonsenap eller grov senap
  • 1,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala ev. potatis med fult skal eller skrubba och skölj rent den. Har potatisen fint skal kan du koka den med skal.
  2. Koka potatisen mjuk i ca 25 minuter. Häll av och låt sedan potatisen svalna.
  3. Skrubba eller skala under tiden morötter. Slanta dem i sneda skivor. Koka dem mjuka i fem minuter i lite vatten. Häll av och låt svalna.
  4. Skölj och skär sparrisen i ca 3 cm bitar. Koka den mjuk i ca 4 minuter i saltat vatten. Häll av och låt svalna.
  5. Skölj, rensa och skär rädisor i skivor.
  6. Tärna potatisen.
  7. Blanda ihop potatis, rädisor, morötter och sparris med creme fraiche, majonnäs samt senap, salt och peppar.
  8. Potatissalladen är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 365 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-17