Potatissallad med purjolök

Potatissallad med purjolök är enkelt och mycket gott med färskpotatis eller delikatesspotatis.
Färskpotatis behöver bara skrubbas. Delikatesspotatis med fint skal behöver bara sköljas. Annars välj en fast sort potatis som ex. Asterix.
Överbliven potatissallad håller sig i kylen. En god potatissallad till buffe, picknick, grillat eller som tillbehör till det mesta. Är du gi-styrd så kan jag tala om att kall potatis, speciellt färskpotatis, inte har så högt gi.

5 portioner potatissallad med purjolök

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 20 färskpotatisar eller delikatesspotatisar
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skrubba jordig potatis eller skölj potatis med fint skal. Koka upp vatten med en tsk salt och koka potatisen mjuk ca 20 minuter.
  2. Häll av potatisen och låt ånga av och svalna något.
  3. Dela och skölj purjolök. Skiva dem.
  4. Värm upp olivolja i kastrullen och fräs purjolöken några minuter.
  5. Dela potatisarna och lägg i grytan samt vänd i dem i purjolöken.
  6. Tillsätt salt och peppar samt smaka av.
  7. Lägg upp potatissalladen på fat och servera. Potatissalladne kan också sparas övertäckt i kylen och serveras kall eller rumstempererad.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer