Potatissallad med purjolök

Potatissallad med purjolök är enkelt och mycket gott med färskpotatis eller delikatesspotatis.
Färskpotatis behöver bara skrubbas. Delikatesspotatis med fint skal behöver bara sköljas. Annars välj en fast sort potatis som ex. Asterix.
Överbliven potatissallad håller sig i kylen. En god potatissallad till buffe, picknick, grillat eller som tillbehör till det mesta. Är du gi-styrd så kan jag tala om att kall potatis, speciellt färskpotatis, inte har så högt gi.

5 portioner potatissallad med purjolök

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 20 färskpotatisar eller delikatesspotatisar
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skrubba jordig potatis eller skölj potatis med fint skal. Koka upp vatten med en tsk salt och koka potatisen mjuk ca 20 minuter.
  2. Häll av potatisen och låt ånga av och svalna något.
  3. Dela och skölj purjolök. Skiva dem.
  4. Värm upp olivolja i kastrullen och fräs purjolöken några minuter.
  5. Dela potatisarna och lägg i grytan samt vänd i dem i purjolöken.
  6. Tillsätt salt och peppar samt smaka av.
  7. Lägg upp potatissalladen på fat och servera. Potatissalladne kan också sparas övertäckt i kylen och serveras kall eller rumstempererad.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer