Potatissallad med pepparrot och kapris

Potatissallad med pepparrot, kapris, gräddfil, citron och rödlök. Gott till det mesta - framförallt grillat, till picknick och på buffé.

4 portioner potatissallad med pepparrot

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis, fast sort ex. färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 0,5 citron
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk flytande honung
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl kapris (små)

Tillagning

  1. Skrubba potatisen och putsa bort ev. fula delar. Skala den om du vill. Har de fint skal kan du koka med skalet.
  2. Koka potatisen mjuk ca 20-25 minuter.
  3. Låt potatisen svalna.
  4. Rör samman gräddfil, senap, finriven pepparrot, finrivet skal av en halv citron, salt och svartpeppar i en bunke. Smaka av gräddfilssåsen med några droppar honung, citronsaft, salt och peppar.
  5. Skär potatisen i ca 2x2 cm tärningar.
  6. Blanda ner potatisen i gräddfilssåsen.
  7. Skala och strimla rödlök.
  8. När du serverar potatissalladen så toppar du den med strimlad rödlök samt kapris.
E-mail
Medel: 3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer