Potatissallad med bönor

Potatissallad med morötter, gröna bönor och lök. Passar som tillbehör till det mesta. En bra bufférätt.

4 portioner potatissallad med bönor

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 20 färskpotatisar, sparrispotatisar, delikatesspotatisar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 morötter
  • 8 gröna bönor
  • 1 gul lök
  • salt, socker och peppar

Tillagning

  1. Skala och dela potatisen grovt.
  2. Koka potatisen mjuk. Det tar ca 20 minuter.
  3. Pressa vitlöken, skala morötter, rensa bönor och skala och hacka lök. Skär i grova bitar.
  4. Fräs i olivoljan med vitlöken två minuter.
  5. Sätt åt sidan och blanda sedan med den kokta potatisen. Smaka av med salt, socker och vitpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer