Portvinssås

En god sås som är enkel att laga. Rätt söt rödvinssås som även skulle kunna kallas portvinsglaze.
Såsen passar till kött, kyckling, quornfilé eller grillat. Kan även serveras kall till ex. paté eller kallskuren stek osv.

4 portioner portionervinssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 dl rött vin
  • 1 dl rött portvin typ Tawny
  • 1 tsk maizena
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda rödvin, portvin, maizena, salt och peppar i en kastrull.
  2. Koka upp och låt koka på näst högsta värme tills hälften återstår ca 15 minuter och portvinssåsen är sirapslik.
  3. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Servera portvinssåsen varm eller kall.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer