Portvinssås

Introduktion och förberedelse

Portvinssås är en god fyllig sås som är enkel att laga.

Såsen har en sötare smak än rödvinssås då den lagas med portvin som har en sötare ton i smaken.

Skulle kunna kallas portvinsglaze.

Serveringsförslag

4 portioner portionervinssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 dl rött vin
  • 1 dl rött portvin typ Tawny
  • 1 tsk maizena
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda rödvin, portvin, maizena, salt och peppar i en kastrull.
  2. Koka upp och låt koka på näst högsta värme tills hälften återstår ca 15 minuter och portvinssåsen är sirapslik.
  3. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Servera portvinssåsen varm eller kall.
E-mail
Medel: 3.7 (33 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 88 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-08