Pösiga plättar amerikanska pannkakor

Pösiga plättar eller amerikanska pannkakor. Goda med lönnsirap eller vanlig sirap. Eller yoghurt samt färska blåbär och nötter. Fluffiga pannkakor smakar som vanliga men har bakpulver i smeten så att de puffar upp och blir högre än vanliga pannkakor. Goda till frukost.
Istället för mjölk kan man ha filmjölk.

16 st plättar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 4 msk smör till stekning

Tillagning

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, socker och salt i en bunke. Knäck i ägg och vispa ner mjölken till en slät pannkakssmet.
  2. Värm en stekpanna eller plättlagg och sätt på medelvärme.
  3. Stek plättarna några åt gången i lite smör i plättjärn eller stekpanna. Stek ca 1 min på varje sida.
  4. Lägg upp plättarna på en tallrik. Stek resten av smeten på samma sätt.
  5. Servera med lönnsirap. Eller vaniljyoghurt samt färska blåbär och nötter.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer