Pizzabullar med kassler och ost

Hembakta pizzabullar blir också goda med skinka istället för kassler. Vegetariska blir de med hackad soltorkad tomat istället för kassler.
Baka goda pizzabullar med pizzasås, kassler och ost passar till utflykt, mellanmål, massäck, buffé, barnkalas samt att frysa.
Pizzabullar kan också bakas som pizzagifflar eller pizzapiroger.
Du behöver 30 bullformar att baka i.
Du kan köpa färdig tomatsås om du vill. Eller ta ketchup och pizzakrydda.

30 pizzabullar med kassler och ost

  • Förberedelse: 1 tim 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl fingerljummet vatten (37°)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 9 dl vetemjöl
  • Fyllning: 200 gram riven ost
  • 200 g strimlad kassler eller rökt skinka
  • 5 msk riven parmesan att garnera pizzabullarna med (valfritt)
  • Tomatsås: 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5 dl vatten
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk mald svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano

Tillagning

  1. GÖR DEGEN TILL PIZZABULLARNA: Lös upp jästen i vatten och olja. Tillsätt socker, salt, ägg och nästan allt mjöl spara lite till utbakning. Arbeta så att det blir en smidig deg. Låt pizzadegen jäsa under duk 30 minuter.
  2. GÖR PIZZASÅSEN TILL PIZZABULLARNA: Skala, skiva och stek vitlöken i olivoljan i en stekpanna. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en tomatsås. Ta av från värmen och låt svalna.
  3. Skiva kasslern tunt och skär i tärningar.
  4. BAKA UT PIZZABULLARNA: Kavla ut degen 1,5 centimeter tunn till en stor rektangel (som till kanelbullar).
  5. Har du ont om plats kan du dela degen och göra i två omgångar.
  6. Bred på pizzasåsen och sprid ut kassler och ost på degen.
  7. Rulla ihop pizzadegen och skär 2 cm breda bitar eller bullar av degen.
  8. Lägg pizzabullarna på en plåt med bakpapper, gärna i bullformar, och låt jäsa övertäckta till dubbel storlek (cirka 30 minuter).
  9. Sätt ugnen på 200 grader.
  10. Pensla pizzabullarna med olivolja, strö ev. över riven parmesan och baka i cirka 15 minuter.
  11. Ta ut och låt pizzabullarna svalna något innan du hugger in.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer