Pizza på tunnbröd

Arabiska tunnbröd (Libabröd) är enkla att laga och blir mycket goda som pizza med tomat, ost och valfritt pålägg.
På bilden färska champinjoner, chiliflakes, skinka och vid sidan färsk spenat.
Du kan välja andra pålägg du gillar ex. salami och gul lök; inlagd paprika, bacon samt vitlök; skinka och ananas osv.
Hittar du inte arabiska tunnbröd kan du ta stora tortillas.
Förslag på andra tillbehör: babyspenat eller grönsallad, halverade cocktailtomater, färsk basilika, majs, svarta oliver osv.

4 pizzor på tunnbröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 arabiska stora tunnbröd sk Libabröd
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk olivolja
  • 300 gram riven ost som pizzaost eller mozzarella
  • 4 skivor skinka (valfritt)
  • 6 champinjoner
  • 4 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg en msk tomatpuré och olivolja på varje bröd och sprid ut det jämnt över brödet.
  3. Lägg brödet på en ugnsplåt och strö över riven ost i ett jämnt lager.
  4. Lägg på topping som skinka riven i bitar samt skivad svamp.
  5. Strö över något krm chiliflakes samt oregano om du gillar det.
  6. Grädda pizzorna två i taget (eller alla på en gång om du har så många plåtar) i ca 4-5 minuter tills osten smält och pizzan fått färg.
  7. Ta ut och servera direkt. Gärna med en sallad på babyspenat eller grönsallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer