Pizza på tunnbröd

Arabiska tunnbröd (Libabröd) är enkla att laga och blir mycket goda som pizza med tomat, ost och valfritt pålägg.
På bilden färska champinjoner, chiliflakes, skinka och vid sidan färsk spenat.
Du kan välja andra pålägg du gillar ex. salami och gul lök; inlagd paprika, bacon samt vitlök; skinka och ananas osv.
Hittar du inte arabiska tunnbröd kan du ta stora tortillas.
Förslag på andra tillbehör: babyspenat eller grönsallad, halverade cocktailtomater, färsk basilika, majs, svarta oliver osv.

4 pizzor på tunnbröd

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 arabiska stora tunnbröd sk Libabröd
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 msk olivolja
  • 300 gram riven ost som pizzaost eller mozzarella
  • 4 skivor skinka (valfritt)
  • 6 champinjoner
  • 4 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Lägg en msk tomatpuré och olivolja på varje bröd och sprid ut det jämnt över brödet.
  3. Lägg brödet på en ugnsplåt och strö över riven ost i ett jämnt lager.
  4. Lägg på topping som skinka riven i bitar samt skivad svamp.
  5. Strö över något krm chiliflakes samt oregano om du gillar det.
  6. Grädda pizzorna två i taget (eller alla på en gång om du har så många plåtar) i ca 4-5 minuter tills osten smält och pizzan fått färg.
  7. Ta ut och servera direkt. Gärna med en sallad på babyspenat eller grönsallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer