Piri-pirisalsa

Piri-pirisalsa är en het salsa med chilipeppar, rödlök, honung, vinäger och olivolja. Speciellt god sås eller topping till pulled pork, grillad kyckling, en köttbit eller med grillad lax.
Salsan är också god att pensla som het grillmarinad på kött, kyckling eller fisk vid stekning eller grillning.
Friterad potatis eller klyftpotatis passar också bra till Piri-pirisalsa.
Kan förberedas i god tid innan och förvaras i kylen.

4 portioner Piri-pirisalsa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 5 piri-piri chilis (eller efter smak)
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk socker (eller honung)
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Hacka löken och chilin fint.
  2. Låt allt puttra i minst 15 minuter i en kastrull på medelvärme.
  3. Låt Piri-pirisalsan svalna. Smaka av med lite salt och vitpeppar.
  4. Servera Piri-pirisalsa kall eller ljummen bredvid i en skål eller på tallriken. Salsan är också god att pensla på kött, kyckling eller fisk vid stekning eller grillning.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer