Pimpad surkål

Introduktion och förberedelse

Pimpad surkål är färdig surkål som piffats upp och kokats med buljong, kryddor, lök och morot.

Serveringsförslag

Gott till fläsklägg, surkålsgryta chocroute, fläskkorv med potatismos mera.

Med köpt eller hemgjord surkål

Du kan göra hemgjord surkål med vassla från fil eller köpa färdig surkål - helst den på burk som är mildare.

Med potatis

Tips är att koka med 6-7 stycken halverade potatisar för fyra portioner så har du potatis till som tillbehör också. Koka med dem i runt 45 minuter.

Tips

Denna surkål kokas en timme så att den blir lite mildare och smakrikare. Surkålen behöver inte koka en hel timme om du ej har tid - den kan ätas direkt som den är eller när den kokats några minuter med kryddorna men det blir gott om den får stå och puttra lite medan du lagar det du ska ha till.

4 portioner pimpad surkål

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 5 min

Ingredienser

  • 800 gram surkål
  • 1 tsk kummin
  • 3 lagerblad
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 4 svartpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 6 dl buljong från ex. fläsklägg eller ta vatten och grönsaksbuljongtärning
  • 2 nejlikor

Tillagning

  1. Lägg surkålen i en gryta med kummin, lagerblad, klyftad lök, skalad slantad morot, svartpeppar, kryddpeppar, nejlikor och buljong från fläskläggen.
  2. Koka under lock i en timme. Blanda runt någon gång.
  3. Smaka av med salt och en nypa socker om du vill.
E-mail
Medel: 4 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 23 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-29