Pilgrimsmusslor med pasta

Pilgrimsmusslor med pasta och pesto, avokado och cocktailtomat samt babyspenat. En nyttig, god och grön pasta.
Räkna 3 större eller 5 mindre pilgrimsmusslor per portion.
Sök recept på hemgjord pesto här på receptfavoriter.se
Godast är de färska större pilgrimsmusslorna och då räcker tre per portion. Använder du de mindre frysta så ta då fem per portion.
Du kan också använd färsk pasta som tagliatelle om du vill.

4 portioner pilgrimsmusslor med pasta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som tagliatelle
  • 400 gram pilgrimsmusslor
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 dl pesto, gärna hemlagad
  • 8 cocktailtomater
  • 1 avokado
  • 40 gram babyspenat eller machésallad

Tillagning

  1. Börja koka vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
  2. Skölj och dela cocktailtomater.
  3. Dela, kärna ur och gröp ur samt hacka grovt avokadon. Vänd den i citronsaft.
  4. Skölj babyspenat eller sallad.
  5. Vänd pilgrimsmusslorna i olivolja, salt och peppar.
  6. Koka pasta enligt paket ex. tagliatelle 5 minuter.
  7. Blanda pastan med hälften av peston, tomater, avokado och spenat. Smaka av med salt och peppar.
  8. Stek dem eller grilla pilgrimsmusslor i grillpanna, stekpanna eller utegrill ca 30 sekunder på varje sida.
  9. Toppa pastan med pilgrimsmusslorna och fördela resten av peston över musslorna.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer