Picknickmacka med makrillröra

Makrillmackor fyllda med makrillröra i gräddfil med sallad och rödlök.
Istället för frallor eller bullar kan du ta baguettebröd, ciabatta eller annat gott bröd.
OBS förvara makrillmackorna i en kylbox med kylklamp (upp till någon dag) om de ej ska ätas inom 2-3 timmar.

2 makrillmackor

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 rökt makrill
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 rödlök
  • 4 salladsblad
  • 0,5 skivad rödlök att garnera med

Tillagning

  1. Ta bort skinnet från makrillen och dela makrillen i grova bitar.
  2. Mosa makrillen till en röra med gräddfilen på en tallrik, skål eller bunke.
  3. Skala och hacka rödlök och tillsätt till röran (valfritt).
  4. Dela bröden och smöra dem eventuellt. Lägg några blad grönsallad i botten, fördela makrillröran på halvorna och toppa med några ringar rödlök.
  5. Rulla och slå ev. in makrillmackorna i smörpapper eller plastfolie.
  6. Förvaras makrillmackorna kylda tills de ska ätas.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer