Picknickmacka med makrillröra

Makrillmackor fyllda med makrillröra i gräddfil med sallad och rödlök.
Istället för frallor eller bullar kan du ta baguettebröd, ciabatta eller annat gott bröd.
OBS förvara makrillmackorna i en kylbox med kylklamp (upp till någon dag) om de ej ska ätas inom 2-3 timmar.

2 makrillmackor

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 rökt makrill
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 rödlök
  • 4 salladsblad
  • 0,5 skivad rödlök att garnera med

Tillagning

  1. Ta bort skinnet från makrillen och dela makrillen i grova bitar.
  2. Mosa makrillen till en röra med gräddfilen på en tallrik, skål eller bunke.
  3. Skala och hacka rödlök och tillsätt till röran (valfritt).
  4. Dela bröden och smöra dem eventuellt. Lägg några blad grönsallad i botten, fördela makrillröran på halvorna och toppa med några ringar rödlök.
  5. Rulla och slå ev. in makrillmackorna i smörpapper eller plastfolie.
  6. Förvaras makrillmackorna kylda tills de ska ätas.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer