Pick me up

Pick me up drink eller cocktail med champagne, prosecco, cava eller annat torrt mousserande vin samt konjak, grenadine och apelsinjuice. Serveras förslagsvis i högt flöjtglas eller champagneglas. Använd en billigare konjak som inte är så lagrad typ Fine - finare mer lagrad konjak kan man också ta men det är lite bortkastat. 

Blandas i shaker med is - så du behöver ha ca 10 isbitar att skaka drinken med. Kan garneras som på bilden med apelsinskiva och rött cocktailbär eller valfri garnering. 

2 glas Pick me up

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 6 cl konjak
  • 4 cl apelsinjuice
  • 2 cl grenadine
  • ca 12 cl torr champagne, prosecco, cava eller annat torrt vitt mousserande vin
  • 2 skivor eller klyftor apelsin och cocktailbär till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Se till att vinet är kylt. Skölj apelsin och skär ut två skivor eller klyfta till garnering.
  2. Mät upp alla ingredienser utom skumpa i en shaker med några isbitar. Skaka och sila upp i flöjt- eller champagneglas.
  3. Fyll på med champagne eller mousserande vin samt garnera med apelsinskiva och cocktailbär.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer