Pestopotatis

Pestopotatis är kokta små potatisar blandade med pesto. Potatis med pesto kan serveras varm, ljummen eller kall.
Pestopotatis är ett enkelt och gott tillbehör till det mesta som fest, middag, buffé, picknick osv.
Fast potatis som färskpotatis eller delikatesspotatis tycker jag blir godast.

6 portioner pestopotatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • ca 30 färskpotatisar eller 2 pkt delikatesspotatis
  • 2 msk pesto
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt på en kastrull med en liter vatten till potatisen.
  2. Skölj, skrubba och skala eller skär ev. bort fula delar på potatisen.
  3. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter på medelvärme. Stick med en potatissticka eller kniv och känn om potatisen är klar. Häll av potatisen när den är klar.
  4. Lägg tillbaka i kastrullen och blanda potatisarna med pesto, olivolja, salt och vitpeppar.
  5. Lägg upp på fat eller skål och servera.
  6. Du kan också låta potatisen svalna och servera ljummen. Eller kallna och förvara övertäckt i kylen och ta fram och servera kall eller ljummen vid senare serveringstillfälle.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer