Persiljestuvad potatis

Gott som tillbehör till isterband, stekt fläsk eller annan svensk husmanskost.

4 portioner persiljestuvad potatis

  • Förberedelse: 35 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 900 gram fast potatis
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller flytande margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och koka potatisen mjuk runt 25 minuter. Låt svalna något.
  2. Dela potatisarna i grova skivor eller tärningar.
  3. Smält fett i en kastrull eller panna med höga kanter.
  4. Rör ut mjölet och tillsätt under omrörning mjölken, låt koka några minuter under omrörning.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd i potatisar och hackad persilja, värm upp, servera och njut.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer