Persiljestuvad potatis stuvad potatis med persilja

Persiljestuvad potatis. En riktig klassiker för alla potatisälskare.
Persiljestuvad potatis kan du göra av nykokt potatis men också potatis som blivit över från ex. gårdagens middag. Persiljestuvad potatis är klassiskt med isterband och rödbetor samt knäckebröd. Öl eller mjölk är gott att dricka till. Grillad Halloumi ost är gott istället för isterband (ett vegetariskt tips).

4 portioner persiljestuvad potatis

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis av fast sort
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller flytande margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde (valfritt)
  • 1 dl hackad persilja, kruspersilja eller bladpersilja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Koka potatisen. Skala den innan eller efter. Låt svalna något så att du kan tärna den. Det går också bra att använda kall kokt potatis.
  2. Tärna eller dela potatisarna i grova skivor.
  3. Smält smöret i en panna med höga kanter eller kastrull.
  4. Tillsätt mjölet och rör ut det i smöret. Tillsätt mjölken under omrörning och låt koka några minuter. Tillsätt ev. en skvätt grädde.
  5. Smaka av stuvningen med salt och peppar samt tillsätt persiljan.
  6. Vänd i potatisar (låt dem bli varma om de varit kalla innan).
  7. Servera den persiljestuvade potatisen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer