Pepparrotssmör smör med pepparrot

Pepparrotssmör. Recept på hemgjort aromsmör med pepparrot. Ett mycket gott smör till ugnstekt fisk, grillad fisk och andra fiskrätter. Men också rostbiff.

4 portioner pepparrottssmör

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 75 gram smör
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm vitpeppar
  • Ev. salt
  • Ev. ett ark smörpapper

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt.
  2. Riv pepparroten.
  3. Skala och pressa vitlök.
  4. Skölj och riv skal från citron. Pressa ut saft.
  5. Blanda allt i en bunke. Smaka av med lite salt och kryddorna.
  6. Nu kan du använda smöret men godast blir det om det får stå några timmar. Vill du ha snygga bitar så lägger du upp smöret på ett smörpapper. Forma en rulle och lägg i kylen. Sedan kan du skära snygga skivor att lägga på maten.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer