Pepparkakssandwich

Pepparkakssandwich - gör din egen glass-sandwich. Pepparkakor med vaniljglass mellan. Enkelt, gott och omtyckt av alla. Kan förberedas i god tid och förvaras i frysen. Goda som efterrätt, fika eller när man är sugen på glass. En variant av den köpta sandwichen.

Godast blir de med hembakta pepparkakor och riktigt fin vaniljglass. Ska du servera pepparkakssandwicharna efter middagen ex. som dessert till kaffet eller en espresso med avec kan du välja lite mindre pepparkakor och får då som små kakor. Räkna då 1-2 per person. 

8 pepparkakssandwichar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 16 stora pepparkakor, förslagsvis hjärtan
  • 1 liter vaniljglass

Tillagning

  1. Tina glassen så att den är mjuk att forma.
  2. Bred ett lager på ca 2 cm på hälften av pepparkakorna och använd resterande pepparkakor som lock.
  3. Lägg in i frysen att frysa till minst 10 minuter.
  4. Pepparkakssandwicharna är klara att servera. Kan förvaras i frysen till servering - ta gärna ut och låt tina något ca 5 minuter innan servering så att glassen mjuknar.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer