Pepparcupcakes

Cupcakes med smak av pepparkakskryddor toppade med frosting och garnerade med strössel.
Använder du stora amerikanska formar så blir det mindre antal cupcakes ca hälften och så får du grädda cupcakesen några minuter extra.

20 pepparcupcakes

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 100 gram smör eller margarin
  • 2 dl farinsocker eller vanligt socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl gräddfil, kesella eller creme fraiche
  • Frosting: 2 dl färskost som Philadelphia
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 25 gram mjukt smör
  • 1 dl chokladströssel, silverkulor eller valfritt strössel

Tillagning

  1. Ta fram smör eller margarin så att det mjuknar i en skål. Eller mjuka upp i mikron men smält det inte.
  2. Vispa smör och socker i en bunke i några minuter.
  3. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
  4. Blanda de torra ingredienserna - vetemjöl, grahamsmjöl, kanel, kardemumma samt bakpulver i en bunke.
  5. Vispa ner mjölblandningen med smör- och sockerblandningen samt gräddfil.
  6. Fyll muffinsformar till 3/4 och grädde dem i 20 minuter. Använder du större amerikanska formar får du grädda några minuter extra.
  7. Ta ut cupcakesen och låt de svalna innan du brer på frosting.
  8. Frosting: Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en jämn glasyr.
  9. Bred frosting på cupcakesen och garnera med valfritt strössel.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer