Penne Diablo

Penne Diablo pasta med stark chorizokorv i tomatsås. En het pasta som blir godast med fin italiensk rå chorizo.
Du kan ha i annan chili efter tycke ex. en röd spansk peppar, en färsk poblano, 0,5 tsk chiliflakes eller torkad hel chili.
Pastan kan garneras med riven parmesan och hackad persilja om man önskar.

4 portioner Penne Diablo

  • Förberedelse: 8 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som penne
  • 4 starka korvar som chorizo
  • 1 gul lök
  • 4 msk olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk sambal oelek eller 4 krm cayennepeppar
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 tsk socker
  • Salt och vitpeppar

Tillagning

  1. Dela korvarna på längden och slanta dem eller grovhackad dem.
  2. Fräs dem i en panna med höga kanter.
  3. Hacka löken och pressa vitlök samt tillsätt tillsammans med chili som sambal oelek eller cayennepeppar.
  4. Börja koka pastan.
  5. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater till korven. Låt puttra på medelvärme medan du kokar pastan.
  6. Smaka av med salt, socker, svartpeppar och eventuellt mer chili.
  7. Blanda korven i tomatsåsen med pastan och servera Penne Diablo i djupa tallrikar. Gärna med ett gott bröd till och kanske en tomatsallad med rödlök och/eller grönsallad.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer