Pastasås med bacon baconpasta

Pastasås med bacon. Snabb baconpasta med rökt bacon, lök, crème fraiche och vitlök.

Du kan också koka med broccolibuketter med pastan några minuter på slutet. Samt ha på riven morot och delade cocktailtomater.

4 portioner pastasås med bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta som spagetti
  • 200 gram bacon, skinka eller kassler
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl kokbar crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 klyfta vitlök (valfritt)
  • 2 krm cayennepeppar (valfritt)
  • 1 huvud broccoli (valfritt)
  • 1 riven morot (valfritt)
  • 10 cocktailtomater (valfritt)
  • 1 dl riven ost som parmesan eller grana padano (valfritt)

Tillagning

  1. Koka pastan enligt paketet.
  2. Vill du ha i broccoli i din pasta så delar du den i buketter. Hacka stammen och låt den samt buketterna koka med pastan sista 5 minuterna.
  3. Gör under tiden pastasåsen: hacka lök och skär bacon, skinka eller kassler i tärningar.
  4. Fräs lök och bacon, skinka eller kassler i olivolja några minuter.
  5. Tillsätt ev. pressad vitlök samt cayennepeppar om du gillar det.
  6. Tillsätt crème fraiche och mjölk. Rör om och koka upp pastasåsen.
  7. Häll av pastan och blanda ihop allt i kastrullen.
  8. Smaka av pastan med salt och svartpeppar.
  9. Du kan också ha på finriven morot och delade cocktailtomater på slutet. Vidare kan man ha över riven ost som parmesan eller grana padano till servering.
E-mail
Medel: 4.4 (14 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer