Pasta med räkor och soltorkad tomat

Pasta med räkor, soltorkad tomat, chili, vitlök, basilika, persilja, riven parmesan och olivolja.

4 portioner pasta med räkor och soltorkad tomat

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti, penne, skruvar, tagliatelle eller valfri sort
  • 200 gram skalade räkor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 4 kvistar bladpersilja
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Börja koka vatten till pastan.
  2. Skala och pressa vitlök. Lägg i en kastrull och tillsätt olivolja och chili.
  3. Fräs vitlöken och chilin någon minut i olivoljan och sätt åt sidan. Akta så inte vitlöken bränns. Den ska bara bli lätt ljust brun.
  4. Koka pastan ca 9-12 minuter beroende på sort. Smaka så att den är lagom kokt.
  5. Skala oskalade räkor eller häll av räkor i lag. Lägg i en stor skål.
  6. Hacka basilika, persilja och soltorkade tomater samt lägg med räkorna.
  7. Riv ost fint.
  8. Häll av pastan och lägg den i skålen med räkorna.
  9. Tillsätt vitlök- och chilioljan, hackad basilika, hackad persilja, soltorkade tomater, salt, peppar och hälften av osten samt vänd runt så att allt blandas. Smaka av med salt.
  10. Servera pastan och strö över resten osten.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer