Pasta med ostronskivling

En festligare vegetarisk pastasås med ostronskivling, grädde och parmesan.
Passar med pasta som skruvar, penne, gnocchi, spagetti eller tagliatelle.
Servera gärna med ett gott bröd samt en sallad av babyspenat, rivna morötter, tärnade tomater och kokta vita bönor med lite olivolja och balsamvinäger över.
Vill du göra pastan riktigt lyxig kan du blanda i några droppar tryffelolja.
Vill du ha en vegan pasta så använd olivolja, Oatly havregrädde, Oatly fraiche samt vegan parmesanost.
Vintips till pastan är ett vitt vin typ Chardonnay.

Pasta med ostronskivling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta ex. skruvar
  • 400 gram ostronskivling
  • 30 gram smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk mjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk ljus japansk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 0,5 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Rensa ostronskivlingen. Skär den i ca 1x1 cm bitar.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Fräs löken i smöret i en panna med höga kanter.
  4. Tillsätt svampen och fräs i några minuter och rör om då och då.
  5. Sätt på vatten till pastan.
  6. Ta undan hälften av svampen och lägg på en tallrik.
  7. Pudra över mjölet över resten av svampen och rör runt.
  8. Tillsätt vatten, mjölk, grönsaksbuljong och låt koka upp under omrörning.
  9. Smaksätt med grädde, creme fraiche, soja, salt och svartpeppar.
  10. Låt pastasåsen småkoka medan du kokar pastan.
  11. Riv parmesanost.
  12. Hacka bladpersilja.
  13. Vänd runt den kokta pastan i pastasåsen.
  14. Toppa med resten av den frästa svampen, hackad bladpersilja, riven parmesan samt svartpeppar vid servering.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer