Pasta med ostronskivling

En festligare vegetarisk pastasås med ostronskivling, grädde och parmesan.
Passar med pasta som skruvar, penne, gnocchi, spagetti eller tagliatelle.
Servera gärna med ett gott bröd samt en sallad av babyspenat, rivna morötter, tärnade tomater och kokta vita bönor med lite olivolja och balsamvinäger över.
Vill du göra pastan riktigt lyxig kan du blanda i några droppar tryffelolja.
Vill du ha en vegan pasta så använd olivolja, Oatly havregrädde, Oatly fraiche samt vegan parmesanost.
Vintips till pastan är ett vitt vin typ Chardonnay.

Pasta med ostronskivling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta ex. skruvar
  • 400 gram ostronskivling
  • 30 gram smör
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk mjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk ljus japansk soja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano
  • 0,5 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Rensa ostronskivlingen. Skär den i ca 1x1 cm bitar.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Fräs löken i smöret i en panna med höga kanter.
  4. Tillsätt svampen och fräs i några minuter och rör om då och då.
  5. Sätt på vatten till pastan.
  6. Ta undan hälften av svampen och lägg på en tallrik.
  7. Pudra över mjölet över resten av svampen och rör runt.
  8. Tillsätt vatten, mjölk, grönsaksbuljong och låt koka upp under omrörning.
  9. Smaksätt med grädde, creme fraiche, soja, salt och svartpeppar.
  10. Låt pastasåsen småkoka medan du kokar pastan.
  11. Riv parmesanost.
  12. Hacka bladpersilja.
  13. Vänd runt den kokta pastan i pastasåsen.
  14. Toppa med resten av den frästa svampen, hackad bladpersilja, riven parmesan samt svartpeppar vid servering.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer