Pasta med kyckling och broccoli

Pasta med kyckling, broccoli, vitlök, chili, persilja samt sås av grädde och kycklingbuljong.
På bilden även vitlöksbröd med mozzarella som är gott till. Dessa kan du laga genom att bre olivolja mixad med pressad vitlök och persilja på baguetter, strö över riven mozzarella och rosta dem gyllene i ugnen ca 10 minuter på 200 grader.
Du kan ta 500 gram fryst broccoli istället för färsk.
Du kan välja valfri sort pasta - på bilden spagetti - men tagliatelle, skruvar, fjärilar osv blir också gott.

4 portioner pasta med kyckling och broccoli

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 pasta
  • 2 buketter broccoli
  • 4 msk smör
  • 2 kycklingfiléer ca 300 gram
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 4 dl grädde
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 4 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 1 tsk salt och någon msk olja.
  2. Skär kycklingen i små tärningar.
  3. Fräs kycklingtärningarna i smör så att den får färg. Gärna i en bred panna med höga kanter.
  4. Börja koka pastan enligt paket.
  5. Skala och pressa vitlök samt tillsätt chili till kycklingen.
  6. Fräs någon minut.
  7. Tillsätt grädde, 2 dl vatten, hackad persilja samt buljongtärning. Låt småkoka under tiden pastan kokar klart. Smaka av såsen med salt och peppar.
  8. Skär loss buketter från broccolin. Skär i mindre buketter. Om du vill kan du använda stammen också. Skala den då och skär i tärningar.
  9. Lägg broccolin i en kastrull och tillsätt ca 3 dl vatten. Täck med lock och koka mjuk i ca 3 minuter. Använder du stammen så koka dem först i 2 minuter och tillsätt sedan buketterna och koka ytterligare 3 minuter.
  10. Blanda broccolin med pasta- och kycklingsåsen och servera med pastan. Strö över riven parmesan. Blanda gärna ihop allt vid servering. Gott med vitlöksbröd med mozzarella som på bilden.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer