Pasta med krabba, räkor och spenat
Introduktion och förberedelse
Pasta med krabba, räkor och spenat i sås med grädde, lök och vitlök.
God pasta med krabbkött i en slags vitvinssås.
Du kan koka valfri pasta till. Färsk pasta blir också gott speciellt tagliatelle.
Du kan även göra egen tagliatelle.
Att dricka till
Vintips till krabbpastan blir ett vitt fylligt vin av valfri sort.
Tillagning
- Koka upp vatten till pastan.
- Börja med såsen: hacka lök och pressa vitlök.
- Bryn i olivolja några minuter under omrörning.
- Tillsätt grädde, basilika, timjan, dragon, cayennepeppar, salt, vit- eller svartpeppar samt vinäger. Tillsätt vatten.
- Låt såsen småkoka under lock medan pastan kokar klart.
- Öppna burkarna med krabba. Häll i lagen från krabborna i såsen.
- Skölj spenaten.
- När det är någon minut är kvar på pastans koktid vänder du i krabbkött, räkor samt spenat och kokar upp.
- Smaka av såsen med salt, peppar, socker samt vinäger.
- När pastan kokat klart häller du av den och blandar den med lite olivolja.
- Blanda pastan med såsen samt servera med gott bröd samt riven parmesan.
Uppskattat näringsvärde per portion: 723 kcal