Pasta med krabba, räkor och spenat

Pasta med krabba, räkor och spenat i sås med grädde, lök och vitlök. God pasta med krabbkött i en slags vitvinssås.
Vintips till krabbpastan blir ett vitt fylligt vin av valfri sort.

4 portioner pasta med krabba

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 g pasta ex. tagliatelle, spagetti eller penne eller motsvarande färsk pasta
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl grädde
  • 1 dl hackad färsk basilika eller någon tsk torkad basilika
  • 0,5 tsk timjan
  • 2 msk hackad färsk dragon eller någon tsk torkad dragon
  • 2 krm cayennepeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 2 msk vinäger
  • 240 gram krabbkött
  • 200 gram skalade räkor
  • 200 gram babyspenat
  • 1 dl riven parmesan (valfritt)

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan.
  2. Börja med såsen: hacka lök och pressa vitlök.
  3. Bryn i olivolja några minuter under omrörning.
  4. Tillsätt grädde, basilika, timjan, dragon, cayennepeppar, salt, vit- eller svartpeppar samt vinäger. Tillsätt vatten.
  5. Låt såsen småkoka under lock medan pastan kokar klart.
  6. Öppna burkarna med krabba. Häll i lagen från krabborna i såsen.
  7. Skölj spenaten.
  8. När det är någon minut är kvar på pastans koktid vänder du i krabbkött, räkor samt spenat och kokar upp.
  9. Smaka av såsen med salt, peppar, socker samt vinäger.
  10. När pastan kokat klart häller du av den och blandar den med lite olivolja.
  11. Blanda pastan med såsen samt servera med gott bröd samt riven parmesan.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer