Pasta med korv och bacon

Pasta med korv och bacon i tomatsås. God och enkel pastasås med färsk italiensk korv - här salsicca.
Istället för salsicca kan du ta valfri färsk korv ex. chorizo. Använder du ej färsk korv så ska du ej trycka ut korvsmeten utan bara strimla korvarna.

4 portioner pasta med korv och bacon

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 22 min

Ingredienser

  • 350 gram pasta som spagetti eller valfri pasta ex. tagliatelle
  • 0,5 pkt bacon
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm rosmarin
  • 4 färska salsicca korvar, ca 200 gram totalt
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 krm chiliflakes
  • 0,5 - 1 dl pastavatten
  • 0,5 dl riven ost som parmesan eller grana padano till servering

Tillagning

  1. Sätt på vatten till pastan.
  2. Strimla bacon och fräs i en panna.
  3. Skala och hacka löken. Tillsätt till baconet.
  4. Skala och pressa i vitlöken.
  5. Skär ett snitt i skinnet på korvarna och tryck ut korvfärsen. Smula ner med baconet och löken.
  6. Tillsätt chiliflakes, tomatpure och rosmarin.
  7. Tillsätt krossade tomater och koka ihop på låg värme under tiden du kokar pastan.
  8. Späd ev. pastassåen med lite pastavatten.
  9. Smaka av pastasåsen med salt, peppar och ev. ketchup eller chilisås.
  10. Servera pastan med pastasåsen och gärna riven ost på toppen.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer