Pasta med kassler och broccoli

Pasta med kassler, broccoli och purjolök. En god, enkel och snabb pasta med kassler.

pasta med kassler och broccoli

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram färsk pasta eller torkad som spagetti, skruvar eller valfri pasta
  • 400 gram kassler
  • 0,5 purjolök
  • 1 huvud broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 dl grädde eller crème fraiche
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Skölj, dela och strimla purjolöken fint.
  2. Dela broccolin i små buketter.
  3. Skär kasslern i 1x1 cm tärningar.
  4. Fräs kassler i olivolja tills den fått färg 3-4 minuter.
  5. Tillsätt purjolök samt broccolibuketterna. Fräs i 4 minuter under omrörning.
  6. Börja koka torkad spagetti. Färsk pasta väntar du med att koka när du gjort klart såsen.
  7. Tillsätt vatten och grädde eller crème fraiche. Låt koka några minuter.
  8. Riv parmesan. Tillsätt hälften till pastasåsen och spara hälften att ha över pastan.
  9. Smaka av såsen med salt och peppar.
  10. Blanda pastan med såsen på tallrik, i stor skål eller serveringsfat. Servera med den rivna osten.
E-mail
Medel: 3 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer