Pasta med kassler och broccoli

Pasta med kassler, broccoli och purjolök. En god, enkel och snabb pasta med kassler.

pasta med kassler och broccoli

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 gram färsk pasta eller torkad som spagetti, skruvar eller valfri pasta
  • 400 gram kassler
  • 0,5 purjolök
  • 1 huvud broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 2,5 dl grädde eller crème fraiche
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Skölj, dela och strimla purjolöken fint.
  2. Dela broccolin i små buketter.
  3. Skär kasslern i 1x1 cm tärningar.
  4. Fräs kassler i olivolja tills den fått färg 3-4 minuter.
  5. Tillsätt purjolök samt broccolibuketterna. Fräs i 4 minuter under omrörning.
  6. Börja koka torkad spagetti. Färsk pasta väntar du med att koka när du gjort klart såsen.
  7. Tillsätt vatten och grädde eller crème fraiche. Låt koka några minuter.
  8. Riv parmesan. Tillsätt hälften till pastasåsen och spara hälften att ha över pastan.
  9. Smaka av såsen med salt och peppar.
  10. Blanda pastan med såsen på tallrik, i stor skål eller serveringsfat. Servera med den rivna osten.
E-mail
Medel: 3 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer