Pasta med gorgonzola och bacon

Pastasås med grönmögelost samt stekt bacon som går snabbt att göra och är jättegod. Med bara ost är pastan vegetarisk.

4 portioner pasta med gorgonzola och bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 g pasta som penne, spagetti, gnocchi eller farfalle
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 125 g mild Gorgonzola eller annan grönmögelost
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pkt bacon

Tillagning

  1. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Gör under tiden pastasåsen: Rensa, skölj och hacka purjolök.
  3. Strimla baconen. Stek i en panna i några minuter. Häll bort överflödigt fett.
  4. Fräs purjolöken med baconen tills den är mjuk utan att ta färg ca 3 min.
  5. Tillsätt gorgonzola-grönmögelosten i bitar och låt den smälta.
  6. Häll på grädden och koka ihop pastasåsen i ca 3 min.
  7. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Blanda ihop pastasåsen och pastan i en stor panna, skål eller kastrull.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer