Pasta med gorgonzola och bacon

Pastasås med grönmögelost samt stekt bacon som går snabbt att göra och är jättegod. Med bara ost är pastan vegetarisk.

4 portioner pasta med gorgonzola och bacon

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 350 g pasta som penne, spagetti, gnocchi eller farfalle
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 125 g mild Gorgonzola eller annan grönmögelost
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 pkt bacon

Tillagning

  1. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  2. Gör under tiden pastasåsen: Rensa, skölj och hacka purjolök.
  3. Strimla baconen. Stek i en panna i några minuter. Häll bort överflödigt fett.
  4. Fräs purjolöken med baconen tills den är mjuk utan att ta färg ca 3 min.
  5. Tillsätt gorgonzola-grönmögelosten i bitar och låt den smälta.
  6. Häll på grädden och koka ihop pastasåsen i ca 3 min.
  7. Smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Blanda ihop pastasåsen och pastan i en stor panna, skål eller kastrull.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer