Pasta med fläsk, svamp och parmesan

En god och enkel pastarätt. Istället för rimmat sidfläsk kan du ta tärnad bacon.

4 portioner pasta med fläsk, svamp och parmesan

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 230 gram rimmat skivat sidfläsk
  • 225 gram champinjoner eller annan svamp
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 350 gram tagliatelle, papardelle, eller annan pasta
  • 2 msk färsk timjan eller något krm torkad
  • 0,5 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja till vattnet.
  2. Skär fläskskivorna i 1/2 cm breda strimlor.
  3. Stek dem knapriga på medelvärme i ca 5 minuter. Lägg upp dem på en tallrik vid sidan.
  4. Rensa under tiden svampen och skär den i bitar.
  5. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
  6. Koka pastan enligt paket.
  7. Stek svamp och lök i olivolja ca 5 minuter. Tillsätt sedan fläsket och håll varmt.
  8. Krydda med peppar och salt samt timjan.
  9. Riv parmesan fint.
  10. Tillsätt någon dl av pastavattnet till fläsk- och svampblandningen.
  11. Häll av pastan och blanda med fläsk- och svampblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servera pastan med riven parmesan.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer