Pasta med fläsk, svamp och parmesan

En god och enkel pastarätt. Istället för rimmat sidfläsk kan du ta tärnad bacon.

4 portioner pasta med fläsk, svamp och parmesan

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 230 gram rimmat skivat sidfläsk
  • 225 gram champinjoner eller annan svamp
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 350 gram tagliatelle, papardelle, eller annan pasta
  • 2 msk färsk timjan eller något krm torkad
  • 0,5 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja till vattnet.
  2. Skär fläskskivorna i 1/2 cm breda strimlor.
  3. Stek dem knapriga på medelvärme i ca 5 minuter. Lägg upp dem på en tallrik vid sidan.
  4. Rensa under tiden svampen och skär den i bitar.
  5. Skala och hacka lök och finhacka vitlök.
  6. Koka pastan enligt paket.
  7. Stek svamp och lök i olivolja ca 5 minuter. Tillsätt sedan fläsket och håll varmt.
  8. Krydda med peppar och salt samt timjan.
  9. Riv parmesan fint.
  10. Tillsätt någon dl av pastavattnet till fläsk- och svampblandningen.
  11. Häll av pastan och blanda med fläsk- och svampblandningen. Smaka av med salt och peppar.
  12. Servera pastan med riven parmesan.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer