Pasta med bacon, svamp och ärtor

Pasta med bacon, svamp och ärtor i gräddig sås. En god pasta med gnocchi eller annan pasta, champinjoner, bacon, ärtor, grädde och crème fraiche.
Sältan från bacon och de söta ärtorna passar bra ihop. Vill du inte ha i bacon så passar rimmat fläsk eller hackade soltorkade tomater bra. Pastan är god till middag eller lunch. Smidigt till många.

5 portioner pasta med bacon, svamp och ärtor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram gnocchipasta eller valfri sort
  • 280 gram bacon i tärningar
  • 250 gram ärtor
  • 10 champinjoner
  • 1 liten gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 crème fraiche
  • 2 dl grädde
  • 2 msk ljus soja eller någon tsk kinesisk soja
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 3 droppar tryffelolja

Tillagning

  1. Koka pastan i saltat vatten enligt paket. Förbered resten under tiden.
  2. Koka upp ärtorna i lite vatten i en kastrull eller mikro. Ställ åt sidan.
  3. Fräs baconbitarna i en panna. Häll av fettet efter ett tag. Stek dem knapriga i några minuter och ställ åt sidan.
  4. Skölj och tärna svampen.
  5. Skala och hacka lök samt vitlök.
  6. Lägg lök och vitlök i en kastrull och tillsätt olivolja och svamp. Fräs och rör då och då. Sätt på lock och svamparna vätskar sig.
  7. Strö över vetemjöl och rör om.
  8. Tillsätt grädden och rör om. Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör i creme fraiche, soja och ev. tryffelolja. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera pastan, såsen, ärtor och bacon var för sig och låt gästerna själva blanda eller blanda själv ihop allt i en stor bunke, kastrull eller skål och servera från den.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer