Pasta med ädelostsås

Här med bacon och kycklingfilé men det är valfritt till. Pastasåsen kan du laga med ädelost, grönmögelost eller blåmögelost. Här med Kvibille ädelost men du kan ta annan ost som Saint Aigur, Gorgonzola, Stilton eller Roquefort.
Gott med en grönsallad och bröd med färskost till.

4 portioner pasta med ädelostsås

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram pasta ex. skruvar (fusilli)
  • 140 gram ädelost ex. Kvibille gräddädel 1 pkt
  • 2 dl kokbar creme Fraiche
  • 2,5 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 pkt tärnad bacon
  • 3 kycklingbröstfiléer
  • 1 purjolök
  • 4 msk olivolja

Tillagning

  1. Koka upp vatten till pastan. Tillsätt en halv tsk salt och några droppar olja.
  2. Stek det tärnade baconet knaprigt i en panna. Häll över på en tallrik.
  3. Rensa och dela under tiden purjolöken på längden. Skölj den. Strimla purjolöken.
  4. Fräs purjolöken mjuk i ca 2 msk olivolja i en panna några minuter. Lägg över på en tallrik.
  5. Salta och peppra kycklingen. Bryn den olivolja i en panna. Sänk värmen och låt steka klart på låg värme medan du kokar pastan.
  6. Koka pastan enligt paket - ca 10 minuter för skruvar.
  7. Smula sönder ädelosten i en kastrull och tillsätt crème fraiche, mjölk samt grädden.
  8. Värm upp samt sjud pastasåsen. Smaka av den med salt och peppar.
  9. Skär kycklingen i tunna skivor mot köttfibrerna.
  10. Blanda kokt pasta med "ädelost"-såsen och servera med purjolöken, bacon och skivad stekt kyckling på toppen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer