Parmesanpanerad kyckling med tomatsås

Parmesanpanerad kyckling med tomatsås och tagliatelle-pasta. Kycklingen får god smak av riven ost. Istället för pasta kan du servera kycklingen med klyftpotatis eller ris.
En variant av piccata milanese.
Räkna 8 skivor färdigskivad kycklingfilé (runt 500 gram) eller 3-4 kycklingfiléer.

4 portioner parmesanpanerad kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé gärna färdigskivad
  • 1 dl mjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 ägg
  • 2 dl riven parmesan eller grana padano
  • 4 msk olivolja att steka i
  • Tomatsås: 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 pkt krossade tomater
  • 1 krm rosmarin
  • 1 tsk socker
  • 1 msk vinäger, röd eller vit
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 tomater
  • Tillbehör: 400 gram pasta som tagliatelle, penne, gnocchi
  • 0,5 dl hackad bladpersilja att garnera med

Tillagning

  1. Börja med tomatsåsen: skala och hacka lök samt pressa vitlök och lägg i en kastrull med olivoljan.
  2. Fräs lök och vitlök under omrörning några minuter.
  3. Skölj och tärna hela tomater.
  4. Tillsätt krossade tomater, tärnade tomater, rosmarin, spcker, vinäger, salt och vitpeppar och låt såsen småkoka under tiden du lagar resten.
  5. Sätt på vatten till pastan. Tillsätt 0,5 tsk salt och några droppar olivolja.
  6. Dags att panera kycklingen: skiva kycklingfiléer ca 1 cm tjockt om du inte köpt färdigskivad filé.
  7. Förbered tre tallrikar - en med mjöl blandat med salt och vitpeppar, en annan med uppvispade ägg och en tredje med riven ost.
  8. Vänd kycklingskivorna i mjöl sedan ägg och sista riven ost samt lägg på en tallrik.
  9. Värm någon msk olivolja i en stekpanna och stek den panerad kycklingen i ca 5 minuter på varje sida tills de fått färg och är genomstekta. Stek 2-3 i taget och lägg upp på en tallrik.
  10. Koka under tiden pastan enligt paketet. Häll av och blanda sedan förslagsvis pastan med tomatsåsen samt hackad persilja.
  11. Servera den parmesanpanerade kycklingen på pastan och tomatsåsen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer