Paprikasoppa med curry och kokos

Paprikasoppa. Soppa med röd paprika, kokosmjölk, curry, chili och potatis. God, mättande, nyttig och prisvärd paprikasoppa till lunch, förrätt eller enkel middag.
Servera gärna paprikasoppan med ett gott bröd samt pålägg. Du kan också göra bagels till som på bilden. Rosta då bagelshalvor, bre på färskost, skivad gurka, salt, peppar samt ev. skinka. Lägg ihop och halvera med kniv.
Skölj och skrubba paprikorna i varmt vatten innan du använder dem. Väljer du ekologisk paprika är det inte nödvändigt.

4 portioner paprikasoppa curry och kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 potatisar
  • 4 röda paprikor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 3 krm chiliflakes eller 1 röd spansk peppar
  • 3 krm curry eller garam masala
  • 2 krm gurkmeja
  • 2 krm paprikapulver

Tillagning

  1. Skala och hacka lök samt vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i en stor kastrull i olivoljan.
  3. Skala potatisen och tärna den samt tillsätt den till löken.
  4. Skölj och skrubba paprikan. Skär loss kinderna och släng kärnor samt fäste. Skär paprikan i bitar ca 2x2 cm stora.
  5. Tillsätt paprikan till kastrullen och vänd runt.
  6. Tillsätt kokosmjölk och koka upp.
  7. Tillsätt vatten samt koka upp (koka ev. upp i tekokare innan).
  8. Tillsätt kryddorna och rör om.
  9. Koka paprikasoppan i ca 10 minuter på medelvärme.
  10. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt, peppar samt ev. chili.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer