Pannkakstårta

En tårta av pannkakor med sylt och grädde (eller vaniljvisp) är en riktig favorit bland både barn och vuxna.

6 portioner pannkakstårta

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk smör
  • 3 dl sylt som hallon, jordgubb- eller drottningsylt
  • 2,5 dl vispgrädde eller vaniljvisp

Tillagning

  1. Gör först pannkakssmet: vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Smält smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten.
  2. Grädda 8 eller fler pannkakor i stekpannan. Låt dem kallna.
  3. Vispa grädden eller vaniljvispen.
  4. Varva pannkakor och stryk ut ett lager sylt på varje. Lägg ev. grädde eller vaniljvisp emellan något lager också. Men spara så att du har till översta pannkakan.
  5. Du kan garnera tårtan med färska jordgubbar eller andra bär (eller godisströssel).
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer