Pannacotta med yoghurt smalare

Pannacotta med yoghurt. En smalare pannacotta med mindre grädde och god yoghurt. Recept på pannacotta som är en italiensk dessert gjord av grädde, socker, vanilj och så lite gelatin. Här har jag valt mer grekisk yoghurt istället för så mycket grädde. Kan göras i god tid innan. Pannacotta är gott med färska bär som hallon, blåbär och jordgubbar. Också gott till är bitar (fileer) av apelsin, lime, citron i grapefrukt i sockerlag smaksatt med kanel, vanilj och stjärnanis. Pannacottan häller du i små glas eller portionsformar för att stelna i kyl eller frys.
Sött dessertvin till pannacotta är en höjdare. Ex. Sauternes eller Beaumes de Venise.

10 st små glas eller 4-5 portionerionsformar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl grekisk matyoghurt

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten i en skål.
  2. Koka upp grädde, socker och vanilj i en kastrull.
  3. Ta av grädden från plattan och låt stå i 5 minuter.
  4. Lyft upp gelatinbladen och vispa ut i grädden.
  5. Blanda i yoghurten i grädden.
  6. Häll upp pannacottasmeten i tio små glas eller 4-5 portionsformar.
  7. Ställ i kyl i några timmar - ca 3 timmar. Hit kan du förbereda pannacottan och ha i kylen (täck över med lite plastfilm).
  8. Frysen kan också användas för att kyla snabbare. Dock ska pannacottan ej vara fryst såklart.
  9. Servera pannacottan med färska bär, snabbsylt (se recept här på receptfavoriter) eller marinerad citrus.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer