Pannacotta med yoghurt smalare

Pannacotta med yoghurt. En smalare pannacotta med mindre grädde och god yoghurt. Recept på pannacotta som är en italiensk dessert gjord av grädde, socker, vanilj och så lite gelatin. Här har jag valt mer grekisk yoghurt istället för så mycket grädde. Kan göras i god tid innan. Pannacotta är gott med färska bär som hallon, blåbär och jordgubbar. Också gott till är bitar (fileer) av apelsin, lime, citron i grapefrukt i sockerlag smaksatt med kanel, vanilj och stjärnanis. Pannacottan häller du i små glas eller portionsformar för att stelna i kyl eller frys.
Sött dessertvin till pannacotta är en höjdare. Ex. Sauternes eller Beaumes de Venise.

10 st små glas eller 4-5 portionerionsformar

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 3/4 dl socker
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl grekisk matyoghurt

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten i en skål.
  2. Koka upp grädde, socker och vanilj i en kastrull.
  3. Ta av grädden från plattan och låt stå i 5 minuter.
  4. Lyft upp gelatinbladen och vispa ut i grädden.
  5. Blanda i yoghurten i grädden.
  6. Häll upp pannacottasmeten i tio små glas eller 4-5 portionsformar.
  7. Ställ i kyl i några timmar - ca 3 timmar. Hit kan du förbereda pannacottan och ha i kylen (täck över med lite plastfilm).
  8. Frysen kan också användas för att kyla snabbare. Dock ska pannacottan ej vara fryst såklart.
  9. Servera pannacottan med färska bär, snabbsylt (se recept här på receptfavoriter) eller marinerad citrus.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer