Pannacotta med vit choklad och marinerade björnbär

Pannacotta med vit choklad och björnbär. Marinera gärna björnbären i det dessertvin som sedan serveras till pannacottan. Förslagsvis italienskt Vin Santo eller annat dessertvin. Du kan också servera björnbären rårörda med lite socker utan dessertvin.
Söt pannacotta med vit choklad smakar supergott med de sötsura björnbären.
Har du inte björnbär kan du ta delade krusbär eller delade urkärnade körsbär.
En perfekt dessert att förbereda och ha i kylen i god tid innan dina gäster kommer - förslagsvis dagen innan.

4 portioner pannacotta med vit choklad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl socker
  • 100 gram vit choklad
  • 3 gelatinblad
  • Tillbehör: 4 dl björnbär
  • 4 msk socker
  • 1 dl vin santo eller valfritt dessertvin (valfritt)

Tillagning

  1. Lägg björnbär i en skål, blanda med socker och dessertvin (valfritt). Använder du vin så är det gott att göra dagen innan och marinera över natten.
  2. PANNACOTTAN: Förbered 4 formar eller glas (ca 1,5-2 dl i storlek) som du ska servera pannacottan i. Ställ upp på en bricka som går in i kylen.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  4. Hacka chokladen grovt med en kniv.
  5. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt både frön och stång till grädden.
  6. Värm grädden. Tillsätt socker och choklad. Rör tills choklad och socker smält. Grädden ska ej koka upp endast sjuda på låg värme.
  7. Ta av grädden från värmen, ta upp vaniljstången, krama ur gelatinbladen och tillsätt dem. Rör tills de löst sig.
  8. Häll upp pannacottan i formarna eller glasen. Låt pannacottan stelna i kylen i ca 3 timmar.
  9. Innan servering så kokar du upp bären. Låt svalna något och servera pannacottan i formen på djup eller stor desserttallrik. Eller om du skär ur dem och stjälper upp dem i en djup eller stor desserttallrik. Skeda sedan över över några skedar marinerade bär och sås runt pannacottan.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer