Pannacotta med matyoghurt

Matyoghurt ger en lite friskare och riktigt god men mindre gräddig pannacotta. Du kan ta vilken matyoghurt du vill ex. Turkisk eller Grekisk.

Gott med färska bär som skivade eller tärnade jordgubbar, hallon, blåbär eller prova syrlig passionsfruktspulp till.

Vintips till pannacottan är ett Italienskt sött dessertvin som Vin Santo.

5 portioner pannacotta med matyoghurt

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 3,5 dl Grekisk eller Turkisk matyoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,8 dl socker
  • 3,5 gelatinblad
  • 5 cm vaniljstång
  • Garnering: 150 gram färska bär som jordgubbar, hallon, blåbär eller 6 st passionsfrukter

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med lite kallt vatten i 10 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur frön. Blanda stänger och frön med grädde och socker i en kastrull.
  3. Koka upp grädden och rör ut sockret. Ta av från värmen.
  4. Krama ur gelatinbladen och rör i dem. Rör tills de löst upp sig.
  5. Rör ner matyoghurten.
  6. Ta bort vaniljstången.
  7. Fördela pannacottablandningen i fem portionsformar. Formarna kan vara små glas, martiniglas eller porslinsformar.
  8. Ställ i kylen att stelna i minst 3 timmar.
  9. Servera med färska bär som skivade eller tärnade jordgubbar, hallon, blåbär, passionsfrukt eller på valfritt vis.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer