Pannacotta med matyoghurt

Matyoghurt ger en lite friskare och riktigt god men mindre gräddig pannacotta. Du kan ta vilken matyoghurt du vill ex. Turkisk eller Grekisk.

Gott med färska bär som skivade eller tärnade jordgubbar, hallon, blåbär eller prova syrlig passionsfruktspulp till.

Vintips till pannacottan är ett Italienskt sött dessertvin som Vin Santo.

5 portioner pannacotta med matyoghurt

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 3,5 dl Grekisk eller Turkisk matyoghurt
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,8 dl socker
  • 3,5 gelatinblad
  • 5 cm vaniljstång
  • Garnering: 150 gram färska bär som jordgubbar, hallon, blåbär eller 6 st passionsfrukter

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med lite kallt vatten i 10 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur frön. Blanda stänger och frön med grädde och socker i en kastrull.
  3. Koka upp grädden och rör ut sockret. Ta av från värmen.
  4. Krama ur gelatinbladen och rör i dem. Rör tills de löst upp sig.
  5. Rör ner matyoghurten.
  6. Ta bort vaniljstången.
  7. Fördela pannacottablandningen i fem portionsformar. Formarna kan vara små glas, martiniglas eller porslinsformar.
  8. Ställ i kylen att stelna i minst 3 timmar.
  9. Servera med färska bär som skivade eller tärnade jordgubbar, hallon, blåbär, passionsfrukt eller på valfritt vis.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer