Pannacotta med hallon

Söt vaniljpannacotta med färska hallon är en mycket god kombination. Du kan välja bär som du vill. Citronmeliss kan man också garnera med.
Vintips till pannacotta är ett sött dessertvin ex. Amfora Muscat eller valfri sort.

2 portioner pannacotta med hallon

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 15 min

Ingredienser

  • 1,5 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 5 msk socker
  • 0,5 vaniljstång
  • Garnering: 8 färska hallon
  • 4 jordgubbar
  • 8 färska blåbär
  • 2 blad citronmeliss

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Mät upp grädde och socker i en kastrull. Dela och skrapa ur vaniljstången och tillsätt den - frön och vaniljstång.
  3. Sjud upp under omrörning. Ta av från värmen. Plocka upp vaniljstången.
  4. Krama ur gelatinbladet, tillsätt det till grädden och rör så att det löser sig.
  5. Förbered fyra portionsformar eller låga glas.
  6. Dela upp och fördela pannacotta-smeten i formarna eller glasen.
  7. Låt svalna, täck över med gladplast samt sätt in i kylen på en bricka eller tallrik att stelna i minst 3 timmar.
  8. Hallonsås: koka ihop hälften av hallonen med 3 msk socker i en kastrull någon minut. Sila av kärnorna och låt hallonsåsen svalna.
  9. Servera pannacottan i formarna på tallrik eller så skär du runt kanten på formarna eller glasen med en skalkniv och stjälper upp pannacottan på tallrik. Garnera på och runt om med färska hallon, skivad jordgubbar, blåbär och hallonsås.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer