Kycklingschnitzel

Introduktion och förberedelse

Kycklingschnitzlar panerade i ströbröd och stekta i smör och olja. Här med förslag på tillbehör.

Lättlagat med färdigskivat kycklingbröst som är smidigt att använda till denna rätt. Eller skiva och banka ut vanliga kycklingbröst själv.

Serveringsförslag

Gott med valfria tillbehör eller som här med kokt delikatesspotatis, kall rödbets- och äppelyoghurt samt sallad av babyspenat, riven morot, tärnad tomat, olivolja och vinäger.

Andra tillbehör som passar är klyftpotatis och Bearnaiessås samt en tomatsallad.

Stek klart i ugn eller stekpanna

Kycklingbröst som är panerat, stekt och sedan stekt klart i ugnen. Schnitzlarna kan också stekas klart på låg värme i stekpannan.

4 portioner panerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfiléer
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • TILLBEHÖR: 16 delikatesspotatisar
  • 2 dl färsk riven eller kokt rödbeta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl rivet äpple
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven morot
  • 8 cocktailtomater
  • 30 gram blandad grönsallad ex. babyspenat och rucola
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär varje kycklingfilé i 3-4 skivor på längden. Banka ut dem något med en köttbank eller baksidan på en liten kastrull. Eller använd färdigskivad kycklingfilé.
  3. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.
  4. Vispa ut ägg i en djup tallrik.
  5. Bred ut ströbröd på en tredje tallrik.
  6. Börja koka potatis om du vill ha det till.
  7. Värm en stekpanna. Ta fram en ugnsform.
  8. Vänd kycklingskivorna i mjölet, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet.
  9. Stek 3-4 bitar i taget i stekpannan med lite smör och olja några minuter på varje sida så att de får färg.
  10. Lägg över i ugnsformen efter hand.
  11. När du stekt all kyckling så sätter du in ugnsformen med kycklingen i ugnen i 15 minuter att steka klart.
  12. Kall rödbets- och äppelyoghurt: Skala rödbetor. Riv grovt och lägg i en skål.
  13. Skölj, dela och riv äpplet.
  14. Blanda rivet äpple med rödbetor, matyoghurt, honung, salt och peppar till en röra.
  15. Förbered salladen: skölj sallad och tomater. Dela tomater i halvor. Skala och riv morot grovt. Blanda allt i en skål med lite olivolja och vinäger.
  16. Ta ut och servera kycklingen. Förslagsvis med kokt delikatesspotatis, kall rödbets- och äppelyoghurt samt salladen.
E-mail
Medel: 3.9 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 456 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-11