Panerad kycklingfilé kycklingschnitzel

Panerad kycklingfilé eller kycklingschnitzel i ströbröd. Kycklingbröst som är panerat, stekt och sedan stekt klart i ugnen. Schnitzlarna kan också stekas klart på låg värme i stekpannan.
Förslag till servering med schnitzeln är här kokt delikatesspotatis, kall rödbets- och äppelyoghurt samt sallad. Men man kan ha valfria tillbehör ex. klyftpotatis och bearnaiessås samt en tomatsallad.
Det finns färdigskivat kycklingbröst som är smidigt att använda till denna rätt.

4 portioner panerad kycklingfilé

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfiléer
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 2 msk olja
  • Tillbehör: 16 delikatesspotatisar
  • 2 dl färsk riven rödbeta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl rivet äpple
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 dl riven morot
  • 8 cocktailtomater
  • 30 gram blandad grönsallad ex. babyspenat och rucola
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär varje kycklingfilé i 3-4 skivor på längden. Banka ut dem något med en köttbank eller baksidan på en liten kastrull. Eller använd färdigskivad kycklingfilé.
  3. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik.
  4. Vispa ut ägg i en djup tallrik.
  5. Bred ut ströbröd på en tredje tallrik.
  6. Börja koka potatis om du vill ha det till.
  7. Värm en stekpanna. Ta fram en ugnsform.
  8. Vänd kycklingskivorna i mjölet, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet.
  9. Stek 3-4 bitar i taget i stekpannan med lite smör och olja några minuter på varje sida så att de får färg.
  10. Lägg över i ugnsformen efter hand.
  11. När du stekt all kyckling så sätter du in ugnsformen med kycklingen i ugnen i 15 minuter att steka klart.
  12. Kall rödbets- och äppelyoghurt: Skala rödbetor. Riv grovt och lägg i en skål.
  13. Skölj, dela och riv äpplet.
  14. Blanda rivet äpple med rödbetor, matyoghurt, honung, salt och peppar till en röra.
  15. Förbered salladen: skölj sallad och tomater. Dela tomater i halvor. Skala och riv morot grovt. Blanda allt i en skål med lite olivolja och vinäger.
  16. Ta ut och servera kycklingen. Förslagsvis med kokt delikatesspotatis, kall rödbets- och äppelyoghurt samt salladen.
E-mail
Medel: 4.8 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer