Paj med soltorkad tomat

Paj med soltorkad tomat och ost är god med en sallad som lunch, middag, till buffé, midsommarbordet, picknick eller kräftskivan. Också gott att skära i småbitar och servera som tilltugg eller tapas.
Soltorkad tomatpaj passar också till nattamat.

6 portioner paj med soltorkad tomat

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 200 gram riven ost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl hackad soltorkad tomat

Tillagning

  1. Pajdeg: skär kallt smör i kuber. Kör med mjöl och salt några sekunder i matberedaren. Tillsätt vatten medan maskinen är igång. Stanna efter några sekunder. Du kan också knåda samman mjöl och fett på bakbordet, tillsätta vattnet och snabbt blanda ihop till en deg. Slå in i plastfolie och lägg i kylen cirka 30 minuter.
  2. Sätt ugn på 175 grader.
  3. Kavla ut deg och klä en pajform. Stick hål i botten med en gaffel och förgrädda i 8 minuter. Pensla pajskalet med ägg.
  4. Fyllning: Blanda äggstanning av ägg, grädde, riven ost samt soltorkad tomat.
  5. Häll i pajskalet och grädda i cirka 30 - 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  6. Gott med tomat- och grönsallad till.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer