Päron med mintchoklad After Eight

En klassisk dessert med inkokta eller konserverade päron som gratineras med mintchoklad som ex. After Eight. En god och enkel dessert som väcker minnen hos många. Har du hungriga gäster och små päron så kan du öka till två päronhalvor var.
Du kan som nedan koka in färska päron eller köpa 8 konserverade halvor på burk.
Servera mintpäronen med god vaniljglass eller vispad grädde. Du kan smaksätta grädden med någon tsk vaniljsocker, 1 kr kanel samt ev. någon msk sprit som calvados, cognac eller päronlikör.
Du kan såklart ha annan mintchoklad än After Eight bara det är mintfyllning och choklad.
Vill du piffa till päronen ännu mer så river du över vit choklad innan du gratinerar päronen.

8 portioner päron med mintchoklad After Eight

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 8 bitar mintchoklad After Eight
  • 4 stora päron
  • 7 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 stjärnanis
  • 1 bit hel kanel

Tillagning

  1. Använd färdiga inlagda päron eller koka in själv: Inkokta päron: Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Du kan lägga den i en bunke med vatten och någon tsk citronsaft om du skalar många päron så att de inte mörknar.
  2. Dela vaniljstångsbiten på längden och skrapa ur vaniljen i en kastrull till sockerlagen. Lägg ner stången också.
  3. Tillsätt vatten, socker, stjärnanis och kanel.
  4. Rör om och koka upp den i en kastrull.
  5. Lägg ner päronen i sockerlagen och låt dem sjuda i ca 15 minuter.
  6. Ta av från värmen och låt de svalna i lagen.
  7. Sätt ugnen på grill.
  8. Placera päronen i en ugnsform.
  9. Lägg en bit mintchoklad på varje päron.
  10. Häll på ca 0,5 cm sockerlag från päronen.
  11. Gratinera päronen i ca 10 minuter tills mintchokladen smält och fått lite färg samt päronen är varma. Akta så det inte bränns.
  12. Servera päronen med vaniljglass eller grädde. Grädden kan du tillsätta lite vaniljsocker till samt 1 krm kanel vidare kan du smaksätta den med konjak.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer